Om mig/kontakt

Om Helle Terp Hansen

 

Jeg hedder Helle Terp Hansen, bosat i Skørping med min mand og vores to piger. Jeg er selvstændig Familie- og Ungerådgiver med egen klinik i Skørping. Samtidig er jeg selvstændig Pilates instruktør ved Center for Yoga og Mindfulness i Nordjylland.

 

Jeg føler stor tilfredsstillelse ved at kombinere mit job med to fagområder jeg er passioneret for. Det giver god mening i mit liv, at bruge mig selv på to fag områder, som jeg samtidig mener er to ting af samme sag - det hele menneske!

 

Et liv i balance, er for mig at få flere sider af mig selv i spil. At turde give mig selv lov til at nyde og ikke bare yde.

 

Både privat og som Familie- og Ungerådgiver arbejder jeg med kroppens og psykens tætte for bundethed. Jeg arbejder på forskellige måder med at slippe tankerne og vende fokus mod kroppen og det vi mærker.

 

Jeg henter min energi i min omverden og gennem mine relationer, men samtidig har jeg en introvert side, der gør at jeg elsker mit eget selskab og tid for mig selv – hvilket jeg også har brug for, for at kunne være noget for andre.

 

Min selvfølelse og mit selvbillede som, barn, ung og voksen er en væsentlig medspiller for min faglige interesse i dag. Jeg kender til og husker følelser af som barn og ung at være forkert, ikke føle mig god nok, usikker på mig selv, usikker på mine valg af uddannelse og usikker i relationer.

 

Jeg er optaget af den betydning de relationer vi indgår i igennem vores opvækst og voksenliv har for vores trivsel og udvikling.

 

Som fagperson og forælder mærker jeg det store arbejde, udfordringerne og specielt vigtigheden af at skabe tryghed (og forudsigelighed) i familien. Derfor er jeg optaget af, hvor meget det betyder, at vi som forældre er bevidste om og tage ansvar for vores egne mønstre som vi bringer ind i relationen til vores børn, partner, familie. Vi har som forældre sammen ansvar for at skabe en hverdag og familie hvor vi alle kan trives og udvikles.

 

At være noget for vores familie er betydningsfuldt, men for vi, bæredygtigt, på den lange bane, kan være noget for andre skal vi være noget for os selv.

 

Mange forældre, måske specielt mødre, oplever hvordan de i perioder har fjernet sig for langt fra sig selv selv til fordel for deres børns behov, trivsel og udvikling. Nøglen til din egen, dine børns og familiens trivsel, ligger gemt som en skat, når du finder tilbage til dig selv, mærker dig selv, dine egne behov, din sårbarhed og din tro på, at det du mærker er rigtigt for dig og din familie.

 

 

 

At være sig selv - sammen” Peter morten og Ruth Hansen, DFTI

 

 

Hvad laver jeg nu.

I min klinik i Skørping har jeg Coaching og Vejledende samtaler med unge. Jeg afholder gruppe forløb og Workshops for Teenagere.

Jeg har Coachende og Rådgivende samtaler med familier/forældre.

Nogle forældre er i god proces og har brug for en opfølgende eller rådgivende samtale via telefonen, andre har brug for et kortere eller længere forløb i klinikken.

Samtidig samarbejde jeg med Kommuner og private institutioner, hvor jeg arbejder som ekstern konsulent med Familiebehandling og Vejledning af plejeforældre.

 

Da jeg er under uddannelse til Familie- og psykoterapeut hos DFTI, tilbyder jeg Terapi samtaler til familier, forældre, skilte forældre, par, enkelt person og unge. Ens for alle er at de er indforstået med at jeg er under uddnnelse og stadig øver mig i terapi samtalerne.

 

 

Herfra har jeg min faglige erfaring og viden.

I 2002 blev jeg uddannet pædagog og har i privat og offentlig regi siden arbejdet socialpædagogisk med børn, unge og familier der oplever og mærker svigt og problematikker i og uden for familien.

 

Siden 2009 har jeg arbejdet med coaching og rådgivning af børn, unge og deres forældre. Både individuelle forløb og gruppeforløb.

 

For at kunne tilbyde terapeutiske forløb er jeg i gang med en 4-årig Familie- og psykoterapeutisk uddannelse hos DFTI.

 

 

Uddannelse

Ud over min grunduddannelse som pædagog har jeg en Coach uddannelse i Teenagecoaching v/Hverdagens Helte. En 1. årig uddannelse i relationskompetence fra DFTI, Neuropædagogisk efteruddannelse fra UCN. Efteruddannelse i ledelse, PIlatesinstruktør uddannelse fra Pro pilates/Den inteligente krop.

 

Relevante længerevarende fagkurser

Positiv psykologi som et pædagogisk redskab – Narretive udviklingsveje. Selvskade, Vold og seksuelle overgreb hos børn, Når mor og far drikker, Barnets sansemotoriske udvikling, Mindfulness for børn og unge, Børneyoga